Wij gaan fietsen in Namibië voor Orange Babies, maar dat kan niet zonder fiets!

Dat betekent in ons geval dat er een fiets aangeschaft moet gaan worden. Als beginnende fietser sta je dan voor de keuze of je een nieuwe fiets gaat kopen of een tweedehands of misschien er één kunt lenen. Het voordeel van lenen is dat je eerst kunt gaan uitproberen voordat je er veel geld in steekt.

Nieuw of gebruikt?

Jolanda heeft de kans om gelijk een nieuwe fiets te kopen, daar waar Muriël in de gelegenheid is om de fiets van een ander te gebruiken.

IMG_6828Voor Jolanda betekende dit dat er een keuze gemaakt moest worden tussen verschillende modellen, merken en eigenschappen en dat allemaal gebaseerd op de goedbedoelde adviezen van vele ervaren mountainbikers in haar omgeving. Het budget gaf een duidelijk richting. Uiteindelijk is het een stoere oranje Cube Access geworden.

De 1e fiets van Muriël, want ja er volgt er minimaal nog één, is te leen. Hierdoor kon ze prima gaan ervaren wat fietsen op een mountainbike betekent. En die ervaring is opgedaan!

Beginners

Trots met onze mountainbikes gaan we onze eerste ervaringen, onafhankelijk van elkaar opdoen. Met fietsmaatje toert Jolanda net boven Rotterdam langs de rivier de Rotte en deels via het mtb parcours in Bergschenhoek weer op weg naar huis. Wat een gave eerste tocht, IMG_6835onder ideale weersomstandigheden. Het slingeren over het parcours was spannend. Onzeker, bang om opgejaagd te worden gestart met eerste afdaling. Daar was de eerste afdaler al en in paniek remmen en snel opzij, waardoor onnodig en onwijs de knie werd gestoten. De volgende afdalingen gingen soepeler en ingeval van een opgejaagd gewoon rustig naar een plekje zoeken waar gestopt kon worden. Tevreden met de resultaten werd verder getoerd  langs de Rotte en is daar na  42 kilometer moe en voldaan het eindpunt bereikt. De kop is eraf, kom maar op met de volgende.

Samen met 2 ervaren fietsers onderging Muriël een mooie, maar voor haar moeilijke tocht door de bossen van Breda. Regelmatig achterop rakend, wat angstmomenten uit te staan en die fiets, ja, het is duidelijk dat er wat verschillen in fietsen zijn. Toch te klein, voeten die iedere keer van de trapper glijden, en amper vering. Andere uitdagingen tijdens de tocht: een bijtende hond, allerlei ondergronden en bramenstruiken. De eerste ervaring is toch vooral het genieten van de mooie Brabantse bossen. Het licht in de vroege ochtend, de kick om over je eigen angst heen te stappen. Nu alweer zin in de volgende tocht.

All Human komt in beweging voor Orange Babies. Wij vinden het fantastisch als u ons zou willen sponsoren. Kijk op onze persoonlijke pagina’s Jolanda en Muriël voor meer informatie.

Deel dit bericht

Ontdek meer

Geen categorie

Tijd voor verandering

Na 10 mooie jaren samen All Human verder te hebben uitgebouwd is het tijd voor verandering. Muriël van Beurden gaat verder onder de naam All