Welke beweging heeft jouw organisatie nodig?

Zit jouw organisatie vast? Beweging is mogelijk. Altijd. Zelfs als het proces muurvast lijkt te zitten. Daarbij maakt het niet uit of je organisatie in de opbouw verkeert, moet herinrichten of dat het gaat om een complete reorganisatie. Iedere organisatie kan in beweging komen.

Regelmatig begeleiden we grote organisaties, die in een andere levensfase verkeren. Soms zijn we min of meer tegelijkertijd aan het opbouwen, aan het restylen en aan het afbouwen. Dit vergt van onszelf dat we continue meebewegen. Ondanks dat de processen van elkaar verschillen, draait het steeds om de vraag: wat heeft deze organisatie nodig om in beweging te komen?

HR-beweging in pioniersfase

Bij een organisatie die nog in de pioniersfase verkeert, zijn de projectleiders en of eigenaren onze gesprekspartners. Bouwen aan een organisatie is meer dan een structuur uitzetten en daar aantallen mensen aan hangen die nodig zijn voor een bepaalde omzet. Wij vragen aandacht voor het personele stuk en helpen om te verhelderen welke personele behoefte de organisatie werkelijk heeft naar de toekomst toe. Als je dan een organisatie ziet groeien vanuit het niets, wow, dat is zo mooi.

HR-beweging bij herinrichting

Als een organisatie toe is aan een herinrichting, zijn we de businesspartners van de leidinggevenden. Vanuit onze expertise begeleiden we hen in een fase waarin ze voortdurend te maken hebben met medewerkers die wat anders gaan doen. De hoeveelheid beweging die er in een organisatie is, kan overweldigen. Daarom fungeren we in deze fase als anker, als houvast voor zowel leidinggevenden als uitvoerenden. De organisatiebeweging gaat wél door. Ook dat is mooi.

HR-beweging bij downsizen

En dan zijn er de bedrijven die moeten reorganiseren, afbouwen, downsizen. Bijvoorbeeld vanwege een gewijzigde koers of vanuit financieel oogpunt. In deze fase begeleiden we bij de meer technische zaken zoals het juridische kader, maar ook bij het overleg met de OR en vakbonden. Tegelijkertijd is er ruimte voor ‘rouwbegeleiding’ aan medewerkers over het aanstaande afscheid. Bovendien besteden we minstens net zo veel aandacht aan de zogenaamde achterblijvers. Heel vaak zijn dit de talenten van het bedrijf. Je wilt hen graag behouden, maar door de veranderende omstandigheden worden ook zij onrustig. Door specifiek aandacht aan hen te besteden, voorkom je dat zij vrijwillig vertrekken, terwijl je hen juist zo hard nodig hebt om door te kunnen gaan.

Beweging creëren in elke organisatiefase is wat we met All Human HR advies en coaching verzekeren, wat we ongelooflijk gaaf vinden om te doen en waar we goed in zijn. En waar we iedere dag beter in worden omdat wij er dagelijks mee bezig zijn.

Deel dit bericht

Ontdek meer

Geen categorie

Tijd voor verandering

Na 10 mooie jaren samen All Human verder te hebben uitgebouwd is het tijd voor verandering. Muriël van Beurden gaat verder onder de naam All