Wat als het morgen anders is?

Zondag 14 maart had ik niet kunnen bedenken dat mijn wereld op maandag zo een andere wending zou krijgen. Lacherig en met een tikkie vrijheidsgevoel ging ook ik thuiswerken. Want dat was en is overigens nog steeds het devies. Wat een gevoel van luxe, lekker thuiswerken. Mijn eigen tijd en agenda indelen en niemand die over je schouder meekijkt wat je aan het doen bent.

Maar wat kwam ik van een koude kermis thuis. Mijn voorstelling van thuiswerken was niet in lijn met mijn realiteit. Door de type opdrachten die wij als HR-bureau verrichten, werden we meegezogen in de veranderde werkelijkheid. Enerzijds liepen onze uren in de loop van de weken terug en anderzijds nam de hectiek toe. Een van de opdrachten speelt af in de wereld van de zorg en daarmee was er direct de confrontatie met covid-19. Het thuiswerken veranderde voor mijzelf in chaos. Mijn gebruikelijke structuur ging over de kop. Aan de woonkamertafel werkend had ik contact en werkte ik voor diverse opdrachten door elkaar heen. Dan weer een telefoongesprek met de een, een videocall met de nader en ondertussen me ‘zoom’ ‘microsoft-teams’ en ‘google hangout’ eigen makend. En niet alleen ik was zoekende, maar ook iedereen om me heen.

Op zoek naar antwoorden, naar een werkwijze, naar contact, naar oplossingen. En wat gaaf dat we dit ook met elkaar gingen delen, eerst schoorvoetend, maar al snel in alle openheid.
Ik geniet van de initiatieven voor samenwerken en het elkaar online opzoeken. Wat ik ook zo mooi vind is dat je door het videobellen direct in de wereld van de ander stapt en daarmee een gevoel van verbinding ontstaat die ik eerder niet zo heb ervaren. Een mooi en waardevol neveneffect van deze tijd.

Na zes weken thuis zitten heb ik aanvaard dat er een nieuwe werkelijkheid is. Een wereld waarin ik ook gewoon weer een week vrij mag nemen, waarin ik niet altijd bereikbaar hoef te zijn, waarin ik niet altijd achter mijn beeldschermen hoef te zitten en waarin het oké is als ik even overdag niets doe. En ik heb een eigen kamer tot de mijne gebombardeerd. Ik kan stellen dat ik weer een betere balans heb gevonden.

En hoe vergaat het jou nu?

Deel dit bericht

Ontdek meer

Uncategorized

Vacature Jr. HR Business Partner

  (Junior) HR Business Partner                                  Wie zijn wij? All Human zoekt soms mee voor haar klanten! Gezien het een feestje is om bij onze

HR

Vacature HR-consultant

Ben je op zoek naar meer afwisseling en vrijheid binnen je HR-functie? Solliciteer dan naar de vacature van HR-consultant bij All Human! All Human biedt