Waarom coaching steeds belangrijker wordt voor bedrijven.

Het groeiend belang van coaching en ontwikkeling is de komende jaren duidelijk. Om klaar te zijn voor de toekomst is coaching en ontwikkeling van uw huidige personeelsbestand cruciaal.

“80% van de organisaties investeert in één of meerdere vormen van coaching.”

Coaching geeft je een concurrentieel voordeel.

Zo heb je inzichten nodig in wat jouw personeelsleden drijft, waarom zij voor jouw organisatie gekozen hebben, op welk vlak zij zichzelf willen ontwikkelen en misschien wel moeten ontwikkelen om je organisatie toekomstbestendig te maken.

 Daarnaast werkt het preventief op bijvoorbeeld burn-out klachten.

Uit het Nationaal Salaris Onderzoek, vorig voorjaar uitgevoerd onder 72 duizend werknemers door Nyenrode University en carrièresite Intermediair, bleek dat 15 procent van de Nederlandse vrouwen zegt een burn-out te hebben of te hebben gehad. Twee jaar daarvoor was dit nog 9,4 procent. Het aantal opgebrande of overspannen mannen steeg in diezelfde periode van 6 naar 9 procent (Volkskrant, 2017).

Een goed preventiebeleid is dus alleszins de moeite waard! Er is veel wat een werkgever kan doen (en laten) om bij te dragen aan een goed preventiebeleid. Te beginnen bij het herkennen van overmatige stress-signalen. Zoals veel kortdurend verzuim, vermindering van prestaties of gedragsverandering.

Eén van de andere dingen die een werkgever kan doen, is het faciliteren van laagdrempelige coaching.

Coaching wordt face2face, online of in een combinatie aangeboden. Een groot voordeel van het toevoegen van online coaching, is de laagdrempeligheid in combinatie met de onafhankelijkheid van tijd en plaats. De coachee heeft grote invloed op de frequentie, het moment en intensiteit van het contact, al naar gelang de behoefte. Zo houdt de coachee zelf ook nog meer regie en verantwoordelijkheid voor het eigen leerproces. En dat laatste is essentieel!

Coaching heeft tot doel om prestaties te verbeteren – de output. De output verbetert wanneer de input beter is. En dat laatste wordt bevorderd via een groter bewustzijn. Dus als wij kunnen helpen om je bewustzijn te vergroten en betere input te verzamelen, verhoog je jouw kans op betere prestaties aanzienlijk.

“En dat is nu juist waar we goed in zijn.”

 

Deel dit bericht

Ontdek meer

HR

Vacature HR-consultant

Ben je op zoek naar meer afwisseling en vrijheid binnen je HR-functie? Solliciteer dan naar de vacature van HR-consultant bij All Human! All Human biedt

HR

1e spoor, 2e spoor en 3e spoor re-integratie

Als re-integratie bij de huidige werkgever niet mogelijk is (1e spoor), volgt re-integratie bij een andere werkgever (2e spoor). Als de werkgever eigenrisicodrager is voor de WGA (Werkhervatting