WAAR DOE JIJ HET VOOR?

Waar doe jij het voor?

Hoe makkelijk en fijn is het om lekker in je vel te zitten waarbij je werk als vanzelf lijkt te gaan. Tot het moment dat die flow verdwijnt. Er begint iets te haperen. Misschien eerst nog op de achtergrond, maar als het wringen zich een plaats op de voorgrond toe-eigent, dan is het tijd om er wat mee te doen.

Dit is het moment dat individuen, teams of organisaties bij ons aankloppen. Er sluimert wat, maar wat dat precies is, daar krijgt men de vinger niet op. En de oplossing is al helemaal uit zicht. Men wil één ding: dit niet.

Zo overkwam het John, al jaren werkzaam als financieel adviseur. Hij had steeds meer hinder van het aanstormend talent in de organisatie omdat hij hun klantbenadering naar de oudere doelgroep niet vond kloppen. ‘Ze begrijpen echt niet waar het om gaat, je kunt aan ouderen niet zomaar ieder financieel product verkopen, ze zijn niet vergelijkbaar met onze jongere cliënten’, zo vertelde hij me in een coachsessie. Door het inzetten van de waarden-oefening liep John aan tegen het verschil in opvatting van wat hij belangrijk vindt versus hetgeen zijn jongere collega’s belangrijk vinden.
Dia1De waarden-oefening, Krachtig in zijn eenvoud! Deze oefening stimuleert om te denken en te handelen vanuit het positieve. Het draait om het vinden van het antwoord op de vraag: waar doe jij het voor? In de coaching gaan we samen op zoek naar het antwoord. Het leuke is, als het antwoord op die vraag helder wordt, dan ontstaat beweging. Mensen snappen weer waarom ze dingen doen of laten en wat echt belangrijk is voor ze. Vanuit dat inzicht is sturing mogelijk; vanuit wat je echt belangrijk vindt. Het kan daardoor zomaar duidelijk maken dat die overvolle agenda niet ontstaat vanuit het onvermogen om te plannen, maar omdat je het belangrijk vindt om voor iedereen te allen tijde klaar te staan en dat je flexibel wilt zijn hiervoor. Als je overtuigd bent van die waarde, ‘het klaarstaan voor’, wordt het vol plannen van je agenda een keuze. Jouw keuze!

Alleen al door het krijgen van inzicht en wat je daarmee doet, komt die fijne flow weer binnen handbereik. Voor jou alleen, je team of je hele organisatie. De waarde-oefening passen we namelijk ook met succes toe bij het afstemmen van persoonlijke waarden en organisatiewaarden.

Dus de vraag is… waar doe jij het voor? Waar wij het bij All Human voor doen, delen we graag in een persoonlijk gesprek.

Deel dit bericht

Ontdek meer

Geen categorie

Tijd voor verandering

Na 10 mooie jaren samen All Human verder te hebben uitgebouwd is het tijd voor verandering. Muriël van Beurden gaat verder onder de naam All