Van leerling naar stagiair bij All Human

door Mike Lubeck

Voorafgaand aan mijn huidige 3e jaars stage heb ik veel praktijk opdrachten gedaan op mijn school het Grafisch Lyceum Rotterdam, richting media management. Ik leerde hier veel over het bedrijfsleven en werd helemaal klaar gestoomd voor het echte werk. Het sollicitatie proces duurde voor mij  lang doordat de meeste bedrijven een HBO student zochten en daarom mij niet aan wilden nemen of soms niet eens antwoorden. Ik ben blij dat All Human mij de kans heeft gegeven door mij aan te nemen als stagiair.

Toen ik begon als stagiair moest ik vooral wennen aan het feit dat het nu officieel is en dat er  geen fouten meer gemaakt kunnen worden, althans niet zoals op school. Ik heb nu ook meer het gevoel alsof je niet meer terug kunt vallen op leraren ook al kan dit nog wel via de mail maar je kunt niet eventjes langs gaan doordat daar geen tijd meer voor is. Stage zie ik wel als een van de leukere periodes van de opleiding doordat het een break is tussen je theoretische periodes. Het is ineens heel anders. Het houdt mij ook  gemotiveerder voor de opleiding doordat je veel variatie hebt tijdens je stage.

IMG_0467Ik ervaar mijn stage als een  leerzame periode van mijn opleiding. Ik heb nu al een paar ervaringen opgedaan die ik op school nooit zou leren en hier langzamerhand automatisme wordt, zoals plannen dat was voor mij een erg groot probleem en nu ga ik eigenlijk automatisch mijn agenda pakken. Ook is het een hele andere omgeving en  leer ik anders met sommige situaties omgaan want in plaats van mijn leraar om hulp te vragen los ik het zelf op of vraag ik mijn praktijk begeleider om hulp maar ik probeer het nu eerder zelf op te lossen. Ik zie  veel voordelen aan mijn tijd als stagiair doordat ik eigenlijk nog de tijd heb om te leren maar toch echt in een bedrijf zit. Ook krijg ik veel nieuwe ervaringen, zoals meegaan naar verschillende klanten en samenwerkingspartners bijvoorbeeld Neo Mundo.

De nadelen  zijn voor mij niet erg groot want alles wordt dubbel gecheckt en stel ik maak een fout  dan gaat het hier niet meer om een cijfer maar om echte klanten en dat is soms wel een beetje lastig.

Waar ik zelf het meest aan moest wennen was dat het een totaal andere omgeving is omdat ik nu niet meer met andere studenten op school zit maar dat ik  nu van mijn klas gescheiden ben en ik je  nu in een bedrijf en dat ik buiten de schoolopdrachten weinig met school te maken heb. Dit is zowel een voordeel als  nadeel want ik word wel goed klaargestoomd voor het echte werk,  maar het is wel ineens heel anders waardoor het soms ook best moeilijk kan zijn.

Al met al ben ik  blij met mijn stage periode en ik vind het  leerzaam en  leuk. Er zijn nog vele dingen die ik moet leren en dat gaat allemaal goed komen bij All Human.

 

Deel dit bericht

Ontdek meer

Geen categorie

Tijd voor verandering

Na 10 mooie jaren samen All Human verder te hebben uitgebouwd is het tijd voor verandering. Muriël van Beurden gaat verder onder de naam All