Opzeggen contract arbodienst

De zomer is voorbij,  een geschikt moment om na te denken over uw verzuimbeleid. Misschien heeft u dit al gedaan en bent u helemaal tevreden. Dan moet u vooral niets doen. Maar voor degenen die twijfelen over hun verzuimbeleid en met name over de (samenwerking met) de arbodienstverlener, is het nu de tijd om eens kritisch na te denken over wat u wil en alternatieve mogelijkheden te onderzoeken. U bent namelijk niet verplicht om een contract met een arbodienstverlener te hebben!

Veel contracten met arbodienstverleners lopen per kalenderjaar, dus van januari tot januari. En aangezien het gros van deze (jaar)contracten een opzegtermijn van 3 maanden heeft, moet u vóór 1 oktober in ieder geval opgezegd hebben. U kunt per 1 oktober een ‘pro forma’ opzegging doen bij uw huidige arbodienst. Dat wil zeggen, formeel zegt u op, om daarmee te voldoen aan de opzegtermijn. U heeft dan nog 3 maanden om uit te zoeken óf u de samenwerking met uw huidige arbodienstverlener daadwerkelijk wil beëindigen. Mocht u aan het formele einde van het contract tóch besluiten om bij uw huidige arbodienstverlener te blijven, kunt u de pro forma opzegging altijd weer intrekken. Ik moet de eerst arbodienstverlener nog tegenkomen die een intrekking van een opzegging weigert……

Let op! Het kan zijn dat de arbodienstverlener gekoppeld is aan uw verzuimverzekering. Op het moment dat u een meerjarig contract hebt met een verzekering mét arbodienst, zal het moeilijk zijn om uw contract op te zeggen. In dat geval is het verstandig om met uw tussenpersoon te overleggen.

Echter, heeft u een verzuimverzekering mét arbodienstverlener die één of meerdere malen stilzwijgend verlengd is? Dan is in veel gevallen het contract maandelijks opzegbaar. Dit is wettelijk vastgelegd, op dezelfde manier als dat u (mobiele) telefoonabonnementen na stilzwijgende verlenging maandelijks kunt opzeggen.

Mocht u een gratis en geheel vrijblijvend adviesgesprek willen hebben over uw verzuimbeleid en hoe u uw arbodienstverlening efficiënter, doelgerichter en kostenbesparend in kunt vullen dan kunt u contact met ons opnemen via daphne@allhuman.nl. Bellen kan natuurlijk ook 06-83200919.

 

Deel dit bericht

Ontdek meer

Geen categorie

Tijd voor verandering

Na 10 mooie jaren samen All Human verder te hebben uitgebouwd is het tijd voor verandering. Muriël van Beurden gaat verder onder de naam All