Ont-wikkelen

Ont-wikkelen
Laat jezelf zien!
Laatst was ik foto’s aan het bekijken van een bijeenkomst waarbij ik aanwezig was. Het viel mij bij het zien van de foto’s op dat het merendeel van de gefotografeerde vrouwen op een of andere wijze een sjaal om haar hals heeft gedrapeerd. Ik moest toen direct denken aan een event waar ik een paar jaar geleden was. Een dame die achteraf bij de organisatie hoorde, kwam op mij en mijn gesprekspartner af en ging met ons in gesprek. Na wat algemeen heen en weer gebabbel vroeg ze aan ons waarom wij een sjaaltje omhadden.
Hierop antwoordden wij dat dat comfortabel aanvoelt en daarnaast “aankleed” omdat het anders zo “kaal”lijkt. Ze vroeg toen mijn gesprekspartner haar sjaal af te doen en complimenteerde haar met hoe mooi ze er uit zag nu ze niet langer verborgen zat achter een sjaal. Vervolgens vroeg ze haar om ook haar colbert uit te doen. Een beetje onwennig deed mijn partner ook haar jasje uit, want ze voelde zich wel erg bloot op deze wijze. Hierop kreeg ze als feedback dat ze niet bloot is, maar zichzelf laat zien. En je mag gezien worden want je ziet er prachtig uit, dus waarom je zo verbergen onder al die lagen.
Willen we ons inderdaad verbergen en verfraaien? Mijn nieuwsgierigheid stimuleerde mij om ook naar mijzelf te kijken. En ja de eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik de sjaal ook met regelmaat draag omdat me dat een behaaglijk en geborgen gevoel geeft. Ook draag ik de sjaal om mezelf op te fleuren, zodat de sjaal als afleiding dient. Gelukkig draag ik ook een sjaal omdat ik deze mijn gehele verschijning vind verfraaien, of omdat de sjaal gewoon mooi is.
Het dragen van de sjaal bleef me toch bezighouden, waardoor ik ook mensen in mijn directe omgeving ben gaan aanspreken op het dragen van een sjaaltje. Wat ontzettend mooi was te ervaren is dat het gesprek ertoe leidde dat ze hun sjaal losknoopten en zich bewust afvroegen waarom ze m dragen. De reacties hierop waren divers, van gewoonte tot het gebrek aan zelfvertrouwen. Een prachtige bijwerking was dat de vrouwen elkaar positieve feedback gaven door te zeggen dat ze vonden dat het sjaaltje niet nodig was en ze vooral zichzelf mochten laten zien. Hier sluit ik dan ook graag op aan: laat zien wie je bent, je hebt veel te bieden.Wij hebben in ons leven een hoop wikkels die we omdoen, om de blote kern te verbergen. Deze wikkels maken dat we onszelf steeds minder laten zien. Door de wikkels van je af te doen (de ui ontpellen uit NLP) kom je weer tot de kern. Je mag best een wikkel om laten, naakt tegenover elkaar zitten doen we niet graag, een wikkel geeft ook (zelf)vertrouwen, genegenheid en veiligheid. Echter te veel wikkels maakt dat je jezelf niet laat zien, dus “ont-wikkel”.
Allhuman ontwikkelen

Deel dit bericht

Ontdek meer

Geen categorie

Tijd voor verandering

Na 10 mooie jaren samen All Human verder te hebben uitgebouwd is het tijd voor verandering. Muriël van Beurden gaat verder onder de naam All