Ik kan een blog schrijven, dus jij ook

Wat een nachtmerrie, een blog schrijven.

Maar goed omdat ik toch altijd wel in ben voor het uitproberen van de mogelijkheden van social media heb ik besloten om te gaan bloggen. Zoals met alles tegenwoordig ben ik eerst maar eens gaan googelen. Wat een ellende, je verzuipt in de hoeveelheid informatie en uiteindelijk weet je het nog niet. Ik in ieder geval niet. Uiteraard had ik gehoopt dat ik ergens een kant en klare blog kon vinden en via copy/paste op onze site zou kunnen plaatsen. Helaas zo werkt het niet en dat had ik kunnen weten. Ik zal het zelf moeten schrijven en uiteraard laat ik mij hierbij ondersteunen door de tips en trucs die ik via het internet in grote getale toegestuurd krijg. De belangrijkste ondersteuning die ik echter in het proces van het schrijven heb gekregen is die van mijn omgeving. Met een aantal mensen heb ik mijn ‘angst’ voor het schrijven gedeeld, de enorme plankenkoorts die mij meester maakt als ik een blanco document aanmaak met het idee een blog te schrijven. De reactie die ik namelijk meestal kreeg waren in de trend van: gewoon beginnen, waar een wil is, is een weg, oefening baart kunst en wat een ander kan kun jij ook leren.Het mooie van dit hele proces is dat ik me door open te stellen voor mijn omgeving, me door hen te laten coachen en door mijn drang om ook te kunnen bloggen, ik nu in staat ben mijn eerste blog te schrijven.Het belangrijkste is dat ik er nog plezier in heb ook en zodra dat niet meer het geval is stop ik er gewoon mee. Hoe simpel kan het zijn.

Mocht je na dit gelezen te hebben nog steeds de overtuiging hebben dat jij het niet kunt, dan kan ik je verzekeren dat wat ik kan ook jij kunt leren. 

Deel dit bericht

Ontdek meer

Geen categorie

Tijd voor verandering

Na 10 mooie jaren samen All Human verder te hebben uitgebouwd is het tijd voor verandering. Muriël van Beurden gaat verder onder de naam All