HR advies in combinatie met maatschappelijk verantwoord ondernemen

Ieder jaar vindt het event VMBO on stage plaats in inmiddels 7 gemeenten waaronder Breda voor alle VMBO scholen. Een event waar veel bedrijven aan meewerken en onder het motto “je mag alles worden behalve ongelukkig” is dit event terecht al jaren een succes. Het doel is dat de kinderen een stageplaats bemachtigen .

Ook Mytylschool de Schalm is een deelnemer. foto

Deze school, waar kinderen zitten met een beperking bereiden  zich jaarlijks uitgebreid voor op deze dag.  Het is namelijk voor ieder kind een uitdaging om een stageplaats te bemachtigen en voor kinderen met een beperking is de uitdaging nog wat groter.

All Human is gevraagd om een bijdrage te leveren in het klaarstomen van de leerlingen om deze belangrijke dag goed beslagen ten eis te komen.

Hiertoe is de vraagstelling geformuleerd, de context helder gemaakt en vervolgens een voorstel tot plan van aanpak gemaakt. Na wat overleg is er een dagprogramma uitgekomen.

Belangrijkste voorwerk was een aantal praktijkmensen en HR professionals zover te krijgen hun bijdrage te leveren. In het netwerk van ACE (arbeidsmobiliteitscentrum West-Brabant, waar All Human al jaren warme contacten heeft, hebben we een aantal bedrijven bereid gevonden om mee te werken. Bedrijven als Perfetti van Melle, Petpower, Prisma, WVS groep en schoonheidssalon Attirance hebben in de ochend voorlichting gegeven over een aantal beroepen. Zo zijn de beroepen schoonheidsspecialiste, product ontwerper, productiemedewerker, communicatiemedewerker, diverse beroepen bij de WVS aan de orde geweest. In de middag hebben de HR professionals van de verschillende bedrijven sollicitatiegesprekken geoefent. De kinderen hadden gesolliciteerd op een functie en naast een motivatiebrief een CV gemaakt.

fotoDe toegevoegde waarde van HR is dat je ook op zo’n moment een belangrijke bedrage kan leveren. Je leert kinderen op een bewuste wijze te kijken naar wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik. Vraagstukken die je eigenlijk één op één kunt doorvertalen naar de belangrijkste HR bijdrage: zorgdragen dat de juiste persoon op de juiste plaats op het juiste moment is.

Op het moment dat een potentiele werknemer in wording (lees het kind) al nadenkt over dit soort levensvragen, maakt dat beroepenkeuzes beter gemaakt worden en wij als HR-ers aan de instroomkant echt gemotiveerde vakmensen kunnen aannemen.

Het is mooi om een maatschappelijkbijdrage te leveren in een vak waarin jij gespecialiseerd bent. Op deze manier geef je je vak net op een andere manier inhoud.

Deel dit bericht

Ontdek meer

Geen categorie

Tijd voor verandering

Na 10 mooie jaren samen All Human verder te hebben uitgebouwd is het tijd voor verandering. Muriël van Beurden gaat verder onder de naam All