Gezondheidsmanagement en carnaval

Gezondheidsmanagement, wat betekent dit eigenlijk? Volgens de encyclopedie beleid binnen een organisatie gericht op het bevorderen van de gezondheid van werknemers en het beperken en voorkomen van ziekteverzuim, bijvoorbeeld door het geven van voorlichting en trainingen rond de inrichting van de werkplek, rsi, leefstijl (roken, drinken, eten, bewegen).

Beleid dat ik als HR professional zeer geregeld heb ontwikkeld, uitgevoerd en uitgedragen.        Gezond leven is de verantwoordelijkheid van jezelf. Met deze levensovertuiging zorg ik goed voor mezelf.  Ik eet gezond, sport een paar keer per week en mijn gewicht is goed in balans.  De enige zonde die ik bega is dat ik in het weekend graag een glas wijn drink. Als ik me niet lekker voel, ga ik een paar avonden vroeg naar bed, ik luister goed naar mijn lijf. Met deze levenswijze heb ik 10 jaar lang zonder griep door het leven kunnen gaan.

1 keer per jaar zondig ik. Carnaval is een mooi volksfeest waar ik heerlijk een paar dagen met carnavalsvrienden lach, dans, bier drink, ongezond eet,  4 dagen lang. Geruime tijd vooraf ben ik bezig met de voorbereiding op dit festijn. Thema bedenken, pakken (laten) maken,  schmink uitzoeken en ook extra gezond leven, zodat ik zeer uitgerust dit feest in kan gaan. Dit jaar voelde ik me de vrijdag van carnaval niet lekker. Met homeopathisch geweld dacht ik dit snel bestreden te hebben.

De tol is hoog dit jaar, ik lig met hoge koorts op bed en ik heb een aantal klanten deze week moeten teleurstellen.

Nu kan ik allerlei smoesjes bedenken: er heerst griep, 1 klant heeft een actueel verzuim van 30%, mijn zoon heeft me aangestoken etc.  Ook kan ik me schuldig voelen ten opzichte van mezelf, mijn klanten en compagnons.  Ik heb besloten dit niet te doen.

Ik heb heerlijke dagen gehad, waar ik met veel plezier op terug kijk. Er heerst griep, verstandelijk gezien is het dan beter om vooral geen carnaval te vieren. Toch volg ik graag mijn gevoel en leef gepassioneerd en (bijna altijd) gezond.

Blijf dus vooral je passie volgen..

Als je medewerkers  in hun kracht zet, volgen zij ook hun passie en leveren zij ook een bijdrage aan de onderneming.

Deel dit bericht

Ontdek meer

Geen categorie

Tijd voor verandering

Na 10 mooie jaren samen All Human verder te hebben uitgebouwd is het tijd voor verandering. Muriël van Beurden gaat verder onder de naam All