Skip links

Eén jaar in dienst als HR Consultant

De tijd vliegt voorbij, wellicht wat cliché, maar het is echt zo. Ik ben alweer één jaar in dienst als HR Consultant bij All Human. Een jaar waar ik al veel van het HR-vak heb gezien en heb geleerd. Het leek mij dan ook leuk om een aantal vragen te beantwoorden over hoe ik mijn eerste jaar bij All Human heb ervaren.

Wil jij na het lezen meer informatie krijgen over hoe het is om als HR Consultant te werken bij All Human? Neem dan contact met mij op (gegevens staan onderaan). Voor nu wens ik je veel leesplezier!

 

Geschreven door Celina, HR Consultant.

 

Wie ben jij als persoon en waarom past dit bij All Human?

De karaktereigenschappen die mijn persoonlijkheid het beste omschrijven en passend zijn bij All Human zijn: doorzettingsvermogen, leergierigheid, gestructureerdheid, aanpassingsvermogen en kwaliteitsgerichtheid.

Mijn doorzettingsvermogen is o.a. tot uiting gekomen bij het behalen van mijn masterdiploma (gestart op het middelbaar beroepsonderwijs). Deze karaktereigenschap komt binnen de consultancy goed van pas, doordat je als consultant verschillende klanten hebt met meerdere (en verschillende) werkzaamheden en deadlines. Gestructureerd te werk gaan is een eigenschap die hierbij nuttig is. Het hebben van meerdere klanten, vraagt erom dat je goed het overzicht en de regie behoudt in alle dynamiek. Daartegenover staat ook dat je in staat moet zijn om efficiënt te blijven werken onder wisselende omstandigheden.

 

Leergierigheid is een eigenschap die van grote waarde is binnen All Human. Vooral omdat All Human staat voor het creëren van beweging van mens en organisatie. Steeds nieuwsgierig zijn naar andere (nieuwe) onderwerpen zowel binnen als buiten het HR-vakgebied, nieuwe kennis willen opdoen en deze implementeren binnen de werkzaamheden, is de motor voor leren, groei en verandering. Kwaliteitsgerichtheid sluit mooi aan bij leergierigheid. Het leveren van kwaliteit en het stellen van hoge eisen aan jezelf en aan anderen, zorgt ervoor dat wij streven naar verbetering.

 

Daarnaast vinden wij, als All Human, gezelligheid en sportiviteit ook erg belangrijk. Wij houden van mensen om ons heen en van eten en drinken. Een heerlijke lunch of borrel gaat er bij ons altijd wel in! En om het heerlijke eten en drinken te compenseren, zijn wij in onze vrije tijd behoorlijk actief.

 

Dit is jouw eerste HR-baan. Wat vind jij van de begeleiding?

Vanaf het begin ben ik door één van de businesspartners meegenomen naar de klant. Hierbij ben ik begonnen met operationele werkzaamheden, waarbij ik altijd om advies kon vragen bij één van mijn collega’s. Daarnaast begon ik mij ook meer bezig te houden met werkzaamheden op beleidsniveau. Ook hierbij is de begeleiding vanuit collega’s altijd aanwezig geweest. Zij staan open voor vragen, leggen uit waarom zij bepaalde keuzes maken en waarom zij werkzaamheden op een bepaalde manier uitvoeren. Ook dagen zij je uit om zelf na te denken. Zo stellen zij bijvoorbeeld een vraag terug die jij net aan hen stelt of vragen zij waarom jij een keuze hebt gemaakt, hoe jij een taak zou aanpakken of hoe jij een taak in het vervolg anders zou doen. Dit zorgt ervoor dat je bewuster bezig bent met hetgeen wat je doet.

 

Hoe heeft All Human jou geholpen met de groei in je professionele doelen?

Het afgelopen jaar heb ik veel kennis en ervaring opgedaan van het HR-vakgebied. Daarnaast heb ik geleerd hoe het is om een businesspartner te zijn voor de klant. Als consultant heb je veel verantwoordelijkheden, maar dien je ook de verbinding te houden met de klant. Dat laatste vond ik lastig, vooral omdat ik bij sommige klanten niet fysiek aanwezig was en de communicatie via elektronische middelen verliep. Door dit bespreekbaar te maken met de businesspartners en hun advies op te volgen, ben ik hierin gegroeid.

 

Waarom vind jij dat wij nieuwe collega’s erbij moeten hebben?

Steeds meer mkb’s hebben behoefte aan (tijdelijk) kwalitatieve HR-medewerkers. All Human wil hier graag gehoor aangeven. Steeds meer opdrachten van potentiële klanten komen bij ons binnen, echter, kunnen wij deze opdrachten niet aannemen vanwege een te kort aan consultants. All Human heeft, onder andere om die reden, het doel om te groeien. Het gewenste doel is om meer consultants in dienst te nemen. Het hebben van nieuw personeel zorgt ervoor dat kennis en ervaring uitgewisseld kunnen worden. Kennisoverdracht en het ontwikkelen van medewerkers geeft de businesspartners van All Human energie. Door het uitbreiden van het team kunnen zij daar nog meer mee aan de slag, zodat wij een competent team vormen.

 

Dus ben jij nog op zoek naar een leuke baan met veel verantwoordelijkheid en afwisseling? Dan nodig ik je graag uit om bij ons te komen solliciteren. Stuur een korte motivatie en je cv naar celina@allhuman.nl.

 

 

Join the Discussion