De tijd vliegt, vind je niet?

Op dit moment werken we vanwege Covid-19 alweer bijna zeven weken vanuit huis. De eerste twee weken waren onwennig maar ondanks dat we allemaal nog zoekende waren, ervoer ik nog geen echte nadelen. Mede omdat ik dacht ‘zolang zal het toch niet gaan duren’ en ‘thuis werken is toch ideaal’. Dat had ik mis.

In de derde en vierde week begon het mij zwaar te vallen. Ik miste collega’s, mensen om mij heen en vond het moeilijk om regelmaat te houden. De scheiding van werk en privé behouden vond ik lastig. Ik zat de hele dag achter mijn laptop, ook terwijl er op sommige momenten minder werk te doen was. Want realistisch gezien nam het werk in de eerste weken af. Ik was vermoeid en alle online meetings zorgde er soms voor dat mijn hoofd op ontploffen stond. Mijn thuisomgeving was ineens 24/7 mijn werkomgeving. Toen er bij de persconferentie werd gezegd dat we nog wel even thuis zouden zitten, wist ik dat ik daar zelf iets aan moest gaan doen.

Ik besloot mezelf tussen het werken door meer rust te gunnen en lekker overdag naar buiten te gaan om een stukje te wandelen, fietsen of skaten. Ik ben opzoek gegaan naar lekkere lunchrecepten en heb de tijd genomen om deze tussen de middag klaar te maken. Ook zorgde ik voor een fijne bureaustoel, een laptopstandaard met toetsenbord en gezellige tulpen op tafel. Waarom had ik daar allemaal niet eerder aan gedacht? Op dit moment kan ik het thuis werken veel beter aan en kreeg ik het niet benauwd van het feit dat we ook na zeven weken voorlopig nog thuis zitten. Alles lijkt normaal te worden en ook het werk trekt meer aan. Fijn om zo lekker bezig te zijn voor onze klanten en mijn huidige interim opdrachtgever. Op dit moment vraag ik me soms weleens af waar ik de tijd vandaan moet halen om sommige zaken af te ronden en wil ik mezelf weer de hele dag achter mijn laptop installeren en de lunch overslaan. Gelukkig besef ik mij op tijd niet weer dezelfde fout te maken en trek ik na de lunch mijn schoenen aan voor een wandeling door het park. Daarna kan ik met veel meer energie weer aan de slag met alle vraagstukken van onze klanten en voor je het weet is het weer tijd om mijn laptop dicht te klappen.

De tijd vliegt, vind je niet?

Deel dit bericht

Ontdek meer

Geen categorie

Tijd voor verandering

Na 10 mooie jaren samen All Human verder te hebben uitgebouwd is het tijd voor verandering. Muriël van Beurden gaat verder onder de naam All