Coaching de komende jaren via WhatsApp of Facebook Messenger?

Is er een trend te ontdekken in nieuwe vormen van coaching? Jazeker! Mensen zijn steeds meer online. Contacten worden onderhouden via social media. Daarom kiezen sommige coaches ervoor om een hybride vorm van coaching aan te bieden. Belangrijke gesprekken voeren ze face-to-face, maar tussendoor worden vragen en belemmeringen snel aangepakt door inzet van social media. Daarnaast kan je je gesprekken opfleuren met speciale emoji’s.

Wat is het voordeel van coaching via WhatsApp of Messenger?

# Vrijheid in onderwerp, tijd en plaatsbepaling

Online coaching via Messenger en Whatsapp kent zo op het eerste gezicht een aantal voordelen zoals vrijheid in onderwerp, tijd en plaatsbepaling. WhatsApp en Messenger is laagdrempelig zodat het vaak de voorkeur heeft ten opzichte van bellen en een gesprek op locatie. Hierdoor kunnen zo ook veel meer vragen worden gesteld en beantwoord.

# Gesprekken opfleuren met emoji’s

Je kunt binnen WhatsApp en Messenger je gesprekken opfleuren door emoji’s te gebruiken. Hiermee kan je ook heel goed je gemoedstoestand uitdrukken.😁

# Meer dan alleen tekst

Via WhatsApp kun je niet alleen tekst verzenden. Ook foto’s, video’s of documenten zijn gemakkelijk te delen. Erg handig als je een schermafdruk met een voorbeeld wilt sturen of ontvangen.

# Gesprekken later teruglezen

Heb je een bericht ontvangen dat je graag later nog makkelijk terug wilt kunnen lezen? Bewaar het dan als favoriet. Druk lang op het bericht en tik bovenin op de ster. Naast de verzendtijd zie je nu een sterretje verschijnen. Als je het bericht terug wilt lezen, ga je in Android naar het hoofdvenster en druk je op de drie puntjes voor het menu Berichten met ster. Op een iPhone ga je naar Instellingen binnen WhatsApp en klik op Berichten met ster.

Ook wij zijn te bereiken via WhatsApp. Dus heb je een vraag over coaching of een andere HR vraag, dan is dit het nummer dat je kunt appen: 06 53374949 of 06 21268232.

We zien je appje graag tegemoet!

Deel dit bericht

Ontdek meer

Geen categorie

Tijd voor verandering

Na 10 mooie jaren samen All Human verder te hebben uitgebouwd is het tijd voor verandering. Muriël van Beurden gaat verder onder de naam All